Theater

Surpluus presenteert:

Surpluus presenteert:

Rondom Bomvrij

Surpluus presenteert: ”Uit het groen ontsproten”

Surpluus brengt al jaren vele vormen van locatie theater ten tonele. Voor het Spoelfestival wordt speciaal een korte bewegingstheater-act gemaakt.

Over hoe we worden, wat we helemaal niet zijn. Verbetering is relatief. Evolutie is perceptie.

14:00 uur en 16:30 uur:  Een niet te missen theateract rond de Bomvrij om 14.00 uur en 16.30 uur. Met  Jaap Bakker, Roel Van Dam, Theo Elfrink, Gab Franken, Lillian Hennekes en Lisette Hornbeek. Soundscapes door Frans van Gastel. Gratis entree. Komt allen!!!

 

Meld je aan voor onze whatsapp groep, dan maak je meer kans op exclusive tickets tijdens SPOEL. App “SPOEL DOOR” naar 06-228 183 60 en krijg méér festival voor hetzelfde gratis.

 

 

Posted by Susanne Binnekade in Line-up, Theater

Mees

Mees

Bomvrij gebouw

“Wie is die dame die daar zo vol enthousiasme staat te spelen en te zingen? Dat ben ik, op mijn best! Muziek en theater zijn mijn leven. Al van kleins af aan ben ik bezig met muziek. Ik heb geluidsopnames van toen ik 2 jaar oud was, waarop mijn vader aan mij vraagt wat ik wil doen. “Liedje zingen” was steevast mijn antwoord. Dat is nooit veranderd.”

MEES, de feiten
Geboren in 1982 als Mereltje van Laake, speelde ze altijd al met verkleedkleren en leerde op haar twaalfde gitaar spelen van haar vader. De eerste liedjes werden geschreven.
Na een aantal omzwervingen werd ze toegelaten op het Rotterdams Conservatorium, waar haar stem werd getraind en ze ontdekte dat ze een ontzettend eigenwijze liedschrijver is. Ze speelde in vele bandjes, duo’s en uiteindelijk vond ze solo de weg naar de microfoon. Achter de prachtige stem bleek een ras-performer te zitten. Mees sloeg haar vleugels uit en begon voorstellingen te schrijven en als troubadouce op te treden. Dit was in 2012.
In 2014 nam ze haar eerste album, “Spring” op en in 2017 kwam “Gevleugelde Liederen” uit.
Inmiddels heeft ze op Oerol, festival Onderstroom, theaterfestival Karavaan, Eindeloos Eiland festival, en vele andere, gestaan.

MEES, op SPOEL
Op SPOEL speelt Mees haar twee nieuwste voorstellingen in het bijzonder theatertje dat is ingericht in het Bomvrije Gebouw. “Ieder z’n Ding” is een korte muzikale voorstelling voor volwassenen en  “Mees in de Bosjes” een kindervoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Er is plaats voor 30 personen. Toegang is gratis, maar je moet wel een Exclusive Ticket te pakken krijgen. Deze kun je ophalen bij het Command Center op het festivalterrein. Op is op.

Meld je aan voor onze whatsapp groep, dan maak je meer kans op exclusive tickets tijdens SPOEL. App “SPOEL DOOR” naar 06-228 183 60 en krijg méér festival voor hetzelfde gratis.

14:30 uur: Mees in de bosjes
15:45 uur: Ieder zijn ding
17:00 uur: Ieder zijn ding

 

 

Posted by Susanne Binnekade in Line-up, Muziek, Theater

LEKture: terug in de tijd

Werk aan het Spoel LEKTURE

LEKture: terug in de tijd

Hele terrrein, vertrek vanaf bushalte

Het geheime wapen van Holland: de Waterlinie

Werk aan het Spoel maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een ingenieus systeem met dijken en sluizen om Holland tegen vijandige troepen te beschermen. Als er oorlog dreigde konden brede stroken land onder water worden gezet, zodat Holland onbereikbaar was voor de vijand. Tegenwoordig is de Hollandse Waterlinie het grootste rijksmonument van Nederland en bovendien genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Jaap is gids en lid van Voet van Oudheusden, het historische genootschap dat LEK Magazine voorziet van de nodige historische verhalen.  Jaap neemt je mee op een mini-rondleiding over het festivalterrein. Bekijk een bunker van binnen, vind de kogelvanger en kom achter het geheim van de Waterlinie.

Haal je ticket voor deze exclusieve rondleiding tijdens het festival gratis af bij het Command Center op het festivalterrein. Op is op.

Meld je aan voor onze whatsapp groep, dan maak je meer kans op exclusive tickets tijdens SPOEL. App “SPOEL DOOR” naar 06-228 183 60 en krijg méér festival voor hetzelfde gratis.

16:15 uur: Terug in de tijd 1
17:30 uur: Terug in de tijd 2

De LEKtures worden georganiseerd door LEK Magazine: zo kun je wat je leest in LEK ook eens in het echt beleven.

Posted by Susanne Binnekade in Theater

Slagwerk voor kids en ouders

Slagwerk voor kids en ouders

Zuid podium

Bartho komt dit jaar niet alleen, hij neemt een paar indrukwekkende slagwerkers mee. Ze leren je over verschillende ritmes en waarom ze zo klinken. En daarna is het tijd voor een lekker potje georganiseerde herrie! Alleen of samen met pappa en mamma mogen kinderen kabaal maken, maar dan in een ritme. Met behulp van een paar drumstellen, een berg percussie-instrumenten en bodyclapping worden we één groot slagwerkorkest dat samen in beat gaat spelen, mét verschillende solo's. Wees er gezellig bij!

Podium Zuid: 13:00 uur

 

Posted by Jord in Theater