KAARTEN

Wij willen SPOEL voor iedereen toegankelijk houden. Vandaar "Pay what you can". Je betaald dus wat je kan missen. Voor de een is dat € 2,00, voor de ander € 15,00. Alle bedragen zijn welkom. En met je bijdrage kunnen we volgend jaar weer een mooi festival neerzetten.

Wij bedanken onze sponsoren: Stichting Werk aan het Spoel, Cultuurfonds Culemborg, Ondernemersfonds Culemborg, Parijsch, Caatje aan de Lek en Theater De Fransch School.

LOCATIE

SPOEL word gehouden op Werk aan het Spoel, een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en UNESCO wereld­erfgoed. Vroeger een fort, nu een groot grassculptuur met verschillende verrassende plekken voor muziekoptredens en voorstellingen.

Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40
4106 LC Culemborg

PODIA

Tijdens SPOEL zijn er op Werk aan het Spoel zeven verschillende plekken waar van alles te ontdekken valt. Zo kan je luisteren naar muziek in ons Amfitheater, dansen in het Bomvrij gebouw, wegdromen in de fantasiewereld van het theater in de idyllische setting van 't Nest, kunst bekijken in de bunker, mediteren bij het observatorium of meedoen aan verschillende workshops op de kazemat.

Stippel alvast de ideale festival-route uit met de plattegrond.

REISINFORMATIE

Woon je in de buurt, kom lekker lopend of op de fiets!
Werk aan het Spoel is makkelijk te bereiken via de Goilberdingerdijk. Of neem een keer het Schootsveldpad aan de Prijsseweg. Dit pad brengt je regelrecht naar Werk aan het Spoel, langs de kogelvanger midden in het weiland.

Bij SPOEL zij twee parkeerplaatsen, voldoende ruimte dus om de auto te parkeren. Kom je uit de richting van Culemborg, dan kan je de auto parkeren bij het parkeerterrein vlakbij werk aan het Spoel. Kom je uit de richting van Everdingen, dan kan je parkeren bij Van der Gun aan de Breedsteeg.
LET OP: op de dijk parkeren is niet toegestaan. Volg dus ten alle tijden de aanwijzingen van onze parkeerwachters.

Kom je met de trein? Je kan lopend naar Werk aan het Spoel, een lekkere wandeling langs de dijk van zo'n 3,5 km. Vind je dat te ver? Op het station van Culemborg staan ook OV fietsen.

Je kan Werk aan het Spoel ook bereiken met de Liniepont vanuit Werk aan de Groeneweg (Lekdijk) en Everdingen. Een volledig schema van de vaartijden vind je op www.liniepont.nl

Exclusives

Tijdens SPOEL kan je ook naar exclusieve voorstellingen op bijzondere locaties. Met een "exclusive ticket" krijg je toegang tot een van deze voorstellingen. Tickets zijn tijdens SPOEL gratis af te halen bij het Command Center. Alle voorstellingen vertrekken vanaf het Busstation op SPOEL.

Er zijn maar een beperkt aantal kaarten per voorstelling beschikbaar. Wees er dus snel bij want OP = OP!

Catering

Caatje aan de Lek is onze huiscateraar op Werk aan het Spoel. Hier kan je ongedwongen, eerlijk & heerlijk eten en drinken. Dit jaar kan je bij Caatje terecht voor heerlijke loaded fries (vlees en vegan), poffertjes, de bekende Caatje plukplank en een gezonde smoothie. Natuurlijk schenken zij ook hun eigen Caatje van de Tap.

Daarnaast heeft Caatje lokale ondernemers uitgenodigd om het festival menu compleet te maken. Zo komt Sjamaan met hun magische smakende ijsjes, Zilt & Zalig zorgt voor oesters en mosselen en kan je bij de Pizza Corner terecht voor het ultieme festival voer: pizza.

caatjeaandelek.nl

FAQ

Kan ik vooraf online een parkeerplaats reserveren?
Nee. Parkeren is gratis, en er is voldoende plaats.

Zijn (kleine) kinderen welkom?
Zeker weten! SPOEL is erg leuk voor alle kinderen, onder de 12 jaar wel onder begeleiding van een volwassene.

Is er een kinderprogramma?
Ja, natuurlijk. Uit ervaring weten wij dat alle leeftijden een toptijd hebben tijdens SPOEL. Wij hebben speciaal voor de kids een theatervoorstelling geprogrammeerd. Ook zijn er diverse workshops die voor kinderen leuk zijn. SPOEL heeft geen speciale opvang mogelijkheid voor de kleintjes.

Wat zijn de openingstijden van het festivalterrein?
12.30 uur – terrein open
13.00 uur – aanvang
19.00 uur – einde

Is het festivalterrein toegankelijk voor rolstoelen?
Het is mogelijk om met een rolstoel het festivalterrein te betreden. Echter zijn er op het terrein een aantal trappen waardoor niet alle podia bereikbaar zullen zijn voor rolstoelen.

Kan ik pinnen op het festivalterrein?
Op het festivalterrein is er een mogelijkheid om munten te pinnen. Er is geen mogelijkheid om geld te pinnen.

Moet ik op het festivalterrein betalen met consumptiebonnen?
Ja, alle drankjes en eten worden afgerekend door middel van munten. Deze kunnen zowel contant als met pin worden gekocht.

Mag ik zwemmen in de fortgracht bij Kop van Zuid?
In de fortgracht kun je niet zwemmen vanwege de aanwezigheid van scherpe voorwerpen. Mocht je toch een plons willen maken dan kan dat, op eigen risico, in de Lek.

Mag ik mijn hond meenemen naar SPOEL?
Nee. Tijdens SPOEL worden er geen huisdieren toegelaten op het festivalterrein.

Ik wil graag een ‘exclusive’ voorstelling bijwonen. Kan ik van tevoren tickets reserveren?
Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om een ‘exclusive’ voorstelling bij te wonen worden de tickets alleen tijdens SPOEL uitgedeeld. Is een voorstelling uitverkocht en is er nog veel animo, dan wil hij nog wel eens extra gespeeld worden. Hou op het festival zelf dus het blokkenschema en onze omroepers in de gaten.

Camping

Om het festival gevoel compleet te maken kun je overnachten bij onze buren op Fort Everdingen. Daar is een fijne natuurcamping voor tentkampeerders met een aparte plek voor campers. Douches en buitenkraan open indien vorstvrij.

Een tentplaats bedraagt per nacht € 13,- voor 1 persoon (exclusief toeristenbelasting). Voor iedere persoon extra wordt € 4,- gerekend per nacht (exclusief toeristenbelasting).
Reserveren via: forteverdingen.com

SPOEL wordt mogelijk gemaakt door