SPOEL 2023_Lineup_Ab Marte

Ab Marte

LekArt, doorlopend

In het werk van Ab Marte worden vaak mens en dier op een verrassende manier verwerkt. "Mensen zijn de hoogst ontwikkelde diersoort. Wij beheersen de kunst van het manipuleren als geen ander. Van onze omgeving, maar ook van ons eigen soort. Hierin zijn wij uniek. Onbeheerste productie, overmatige consumptie, marteling, onderdrukking en zelfverrijking zijn hier voorbeelden van".

Op SPOEL zijn de werken 'Salto Mortale', 'Daar kun je mee thuiskomen', 'Money makes the rules' en 'Hollandse Nieuwste' te zien in het Atelier van Bomvrij Noord.

SPOEL 2023_Lineup_Waterwezen

Waterwezen (film)

LekArt, 13.00, 15.15 & 17.30 uur

De film Waterwezen van Nienke Jorissen zinspeelt op al de mythische personificaties die de mens bij de rivier bedacht, zoals Waternimfen, selkies en meerminnen, om dát wat ze niet begrepen te kunnen bevatten. Verhalen die van generatie op generatie zijn overgedragen. Jorissen stelt dat mensen zich herkennen in water, omdat ze zelf ook voor een groot deel uit water bestaan. Met deze film duiken we letterlijk en figuurlijk in de diepte van de rivier en leren we haar én onszelf wat beter kennen.

SPOEL 2023_Lineup_ChaOrde Reflect

ChaOrde Reflect

Observatorium, 13.45, 15.130 & 17.15 uur

Lotte Zuidema is een kunstzinnige vormgever. Zij betreedt de wereld op zoek naar verscholen magische wonderen zoals universele patronen en wijsheden, maar ook de onzichtbare wereld van het bewustzijn. Als afstudeerproject aan de HKU Product Design ontwikkelde Lotte ChaOrde Reflect, een draaiende kunstinstallatie dat de meest fysieke vorm aanneemt van chaos en orde.

Pak op SPOEL een koptelefoon bij dit kunstwerk en laat je leiden in meditatie door een persoonlijke ontdekkingsreis van deze twee elementen.

SPOEL 2023_Lineup_Vogelhuisjes

Verven voor de natuur

Observatorium, 14.30 & 16.15 uur

Veel verschillende soorten planten, vogels, dieren en insecten in de buurt maken de natuur sterker. En dat is fijn wonen. Jij kunt de natuur een handje helpen door een nestkastje op te hangen. Op SPOEL gaan we samen met een kunstenaar nestkastjes beschilderen. Welke vogel wil nou niet in zo’n hip huisje wonen?

Wil jij weten welke dieren, planten en beestjes er in de buurt leven? En ken jij de Big Five van Culemborg? Loop dan vooral even langs om een heel speciale Natuurkaart op te halen.

SPOEL 2023_Lineup_Tinaninani

Tinaninani

Observatorium, 13.00 uur

TiNaNiNaNi is een internationaal dansmimetheatergezelschap opgericht in 1997. Ze maken danstheaterstukken voor theaters en nevenvoorstellingen voor kinderen en volwassenen.
Ze werken met de combinatie van literatuur/poëzie en dans. Het zijn fysieke acteurs, dansers en muzikanten en streven ernaar om artistieke en ongebruikelijke ideeën op het podium te zetten. Het gaat om het delen van kunst.

SPOEL wordt mogelijk gemaakt door