SPOEL 2023_Lineup_Greg Izor

Greg Izor

Amfitheater, 13.00 uur

Een mengelmoes van Louisiana-grit, Austin-soul en low-down Chicago-hitte, bluesharmonica-krachtpatser Greg Izor wordt erkend als een van de belangrijke nieuwe stemmen in de blues- en mondharmonicawereld. Met de release van verschillende veelgeprezen albums en opruiende live-optredens heeft hij zichzelf gevestigd als een kracht om rekening mee te houden.

The Tambles

Amfitheater, 14.45 uur

The Tambles hebben alles wat je in de late jaren ’60 hoorde, maar de liedjes zijn fris en de riffs heb je zeker nog niet eerder gehoord. Ze schieten heen en weer van country met een knipoog naar keiharde, slepende psychedelische garage met natuurlijk als uitgangspunt: rock ’n roll. Je kunt de aard nou eenmaal niet uit het beestje halen en in het geval van The Tambles moet je dat ook niet willen.

SPOEL 2023_Lineup_Ciao Lucifer

Ciao Lucifer

Amfitheater, 16.15 uur

Voor indiepop-duo Ciao Lucifer is het hoogste tijd om hun mannelijkheid te accepteren. "It’s too late to die young", maar we willen wel op onze manier volwassen worden. Hun songs zijn vrolijk en energiek. Pas als je beter gaat luisteren hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben. "Als we mensen blij maken en kunnen laten dansen, dan is het wat ons betreft: mission accomplished.’’

SPOEL 2023_Lineup_Rick Snel

Rick Snel's Silent Disco

Bomvrij, 13.45, 15.30 & 17.00 uur

De Culemborgers onder ons kennen Rick Snel van zijn "We Love..." feestjes in de Gelderlandfabriek, gevuld met de grootste hits uit de 70's, 80's, 90's, 00's en 10's. Onder de naam Hidden Nature produceert Rick muziek voor films en organiseert hij concerten op bijzondere plekken. Op SPOEL staat hij weer op een bijzondere plek, namelijk in onze bomvrije bunker. Daar draait hij 3 Silent Disco sets vol summerbeats en houseclassics.

SPOEL 2023_Lineup_Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen (en band)

Amfitheater, 18.00 uur

Bij het grote publiek is ze vooral bekend van haar deelname aan "de Beste Zangers" in 2021. Maar Anneke heeft al een lange en zeer indrukwekkende carrière achter zich.

Dertien jaar frontvrouw van metalpioniers The Gathering. Samenwerkingen aan met o.a. Anathema, de IJslandse folkgroep Árstíðir, Within Temptation, Ayreon mastermind Arjen Lucassen, Amorphis en Canadese metalgenie Devin Townsend. Twee nominaties voor een Edison Award. Een nummer 2 notering in de Album top 100 en een Buma ROCK! Exportprijs. En dit jaar staat Anneke van Giersbergen samen met haar band op SPOEL te rocken.

SPOEL wordt mogelijk gemaakt door