SPOEL 2024_Oh Hazar

Oh Hazar

Amfitheater

Oh Hazar zoekt de grens op tussen tegenstellingen. In een verslavende trip vol alternatieve artpop, indierock en postpunk raakt de band universele thema’s als macht en onmacht, eenzaamheid en nooit alleen zijn. Live levert dit prikkelende shows op met subtiele humor, scherpe vragen en muziek die onder de huid kruipt.

SPOEL 2024_M'ARTiSTE

M'ARTiSTE

Amfitheater

M'ARTiSTE bezingt de liefde. Niet alleen die eerste vrolijke vlinders en het verlangen naar samenzijn, maar ook de jaloezie, weemoed, spijt en de radeloosheid van een naderend einde. "Het hoort er bij liefde helaas allemaal bij". M'ARTiSTE weet het in treffende metaforen te vangen. Prachtige popsongs met een jazzy feel die hij met zijn heerlijke stem overtuigend weet te brengen.

SPOEL 2024_Scarlet Rose

Scarlet Rose

Amfitheater

Indiepop, Latijns-Amerikaanse ritmes, Afrikaanse melodieën en een vleugje rock-‘n-roll. Doe dat in de cocktailshaker en voilá, daar is Scarlet Rose! Dans, spring en zing al je zorgen weg en laat je meenemen naar een plek waar je graag wilt zijn.

SPOEL 2024_Rilan & The Bombardiers_SPOEL 2024_Insta

Rilan & The Bombardiers

Amfitheater, 18.00 uur

'Rock 'n soul', zo kun je de muziek van de Haarlemse Rilan & The Bombardiers omschrijven. De formatie is al even op dreef: in 2012 wordt Rilan al gekroond tot Serious Talent op 3FM en later verdient hij de NPO Radio 6-titel Soul & Jazz Talent. De track "Walking On Fire", word voor meerdere series gebruikt, waaronder Shooter (Netflix). Afgelopen februari brachten Rilan & The Bombardiers hun nieuwste single "Flatlining" uit. Een nummer waarmee de groep opnieuw hoge ogen gooit.

De energieke liveshow samen met het charismatische en unieke optreden van frontman Rilan bezorgen je een tijd om nooit te vergeten.

Spruijt & Opperman

Diverse plekken, 14.00, 15.30 & 17.15 uur

Carlie is de krullenbol in pak en Eva is die blonde in de jurk, met tatoeages. Zij leerde elkaar kennen tijdens hun studie aan de Dutch Academy of Performing Arts. Daar liep hun afstudeerproject uit tot de samenwerking: Spruijt en Opperman! Heb je hun theatervoorstelling ‘Zij en Ik’ niet gezien? Kom naar SPOEL, zodat ook jij kan zeggen: ‘Ik heb die meiden nog zien spelen toen ze nog niet wereldberoemd waren.’

SPOEL 2023_Lineup_Rick Snel

Rick Snel's Silent Disco

Bomvrij, 13.45, 15.30 & 17.00 uur

De Culemborgers onder ons kennen Rick Snel van zijn "We Love..." feestjes in de Gelderlandfabriek, gevuld met de grootste hits uit de 70's, 80's, 90's, 00's en 10's. Onder de naam Hidden Nature produceert Rick muziek voor films en organiseert hij concerten op bijzondere plekken. Op SPOEL staat hij weer op een bijzondere plek, namelijk in onze bomvrije bunker. Daar draait hij 3 Silent Disco sets vol summerbeats en houseclassics.

SPOEL 2023_Lineup_Midget Sjoelen

Midget Sjoelen

Landingsbaan, vanaf 13.00 uur

Een combinatie van midgetgolfen en sjoelen. Midgetsjoelen speel je op speciaal ontworpen sjoelbakken die allemaal een ‘handicap’ hebben. Zo is er de bak met een haakse hoek, de ‘Zig-zagbak’, de ‘Kegelbak’, de ‘Loopingbak’ en de ‘Schansbak’. Loop op SPOEL het parcours van 7 verschillende midgetsjoelbakken, ontworpen door Bas Kortmann, af en speel mee in de SPOEL Midgetsjoel toernooi.

SPOEL 2023_Lineup_Stok Paard Prins

Stok Paard Prins

Kop van Zuid, 14.00 & 15.30 uur

Tromgeroffel! Klaroengeschal! Heldhaftige gevechten! Gigantische kastelen! Prinsessen wakker kussen! Bruidsjurken! Ware liefde! Romantiek! Welkom in de zoete dromen van Stok Paard Prins.

Een sprookjesachtige en humoristische voorstelling over avonturen beleven, proberen, falen en opnieuw proberen. Over zoeken naar liefde. En die vinden op een plek waar je het eerst niet had verwacht.

SPOEL 2023_Lineup_Ab Marte

Ab Marte

LekArt, doorlopend

In het werk van Ab Marte worden vaak mens en dier op een verrassende manier verwerkt. "Mensen zijn de hoogst ontwikkelde diersoort. Wij beheersen de kunst van het manipuleren als geen ander. Van onze omgeving, maar ook van ons eigen soort. Hierin zijn wij uniek. Onbeheerste productie, overmatige consumptie, marteling, onderdrukking en zelfverrijking zijn hier voorbeelden van".

Op SPOEL zijn de werken 'Salto Mortale', 'Daar kun je mee thuiskomen', 'Money makes the rules' en 'Hollandse Nieuwste' te zien in het Atelier van Bomvrij Noord.

SPOEL 2023_Lineup_Waterwezen

Waterwezen (film)

LekArt, 13.00, 15.15 & 17.30 uur

De film Waterwezen van Nienke Jorissen zinspeelt op al de mythische personificaties die de mens bij de rivier bedacht, zoals Waternimfen, selkies en meerminnen, om dát wat ze niet begrepen te kunnen bevatten. Verhalen die van generatie op generatie zijn overgedragen. Jorissen stelt dat mensen zich herkennen in water, omdat ze zelf ook voor een groot deel uit water bestaan. Met deze film duiken we letterlijk en figuurlijk in de diepte van de rivier en leren we haar én onszelf wat beter kennen.

SPOEL 2023_Lineup_ChaOrde Reflect

ChaOrde Reflect

Observatorium, 13.45, 15.130 & 17.15 uur

Lotte Zuidema is een kunstzinnige vormgever. Zij betreedt de wereld op zoek naar verscholen magische wonderen zoals universele patronen en wijsheden, maar ook de onzichtbare wereld van het bewustzijn. Als afstudeerproject aan de HKU Product Design ontwikkelde Lotte ChaOrde Reflect, een draaiende kunstinstallatie dat de meest fysieke vorm aanneemt van chaos en orde.

Pak op SPOEL een koptelefoon bij dit kunstwerk en laat je leiden in meditatie door een persoonlijke ontdekkingsreis van deze twee elementen.

SPOEL 2023_Lineup_Vogelhuisjes

Verven voor de natuur

Observatorium, 14.30 & 16.15 uur

Veel verschillende soorten planten, vogels, dieren en insecten in de buurt maken de natuur sterker. En dat is fijn wonen. Jij kunt de natuur een handje helpen door een nestkastje op te hangen. Op SPOEL gaan we samen met een kunstenaar nestkastjes beschilderen. Welke vogel wil nou niet in zo’n hip huisje wonen?

Wil jij weten welke dieren, planten en beestjes er in de buurt leven? En ken jij de Big Five van Culemborg? Loop dan vooral even langs om een heel speciale Natuurkaart op te halen.

SPOEL 2023_Lineup_Tinaninani

Tinaninani

Observatorium, 13.00 uur

TiNaNiNaNi is een internationaal dansmimetheatergezelschap opgericht in 1997. Ze maken danstheaterstukken voor theaters en nevenvoorstellingen voor kinderen en volwassenen.
Ze werken met de combinatie van literatuur/poëzie en dans. Het zijn fysieke acteurs, dansers en muzikanten en streven ernaar om artistieke en ongebruikelijke ideeën op het podium te zetten. Het gaat om het delen van kunst.

SPOEL wordt mogelijk gemaakt door