Werk aan het Spoel LEKTURE

LEKture: terug in de tijd

Hele terrrein, vertrek vanaf bushalte

Het geheime wapen van Holland: de Waterlinie

Werk aan het Spoel maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een ingenieus systeem met dijken en sluizen om Holland tegen vijandige troepen te beschermen. Als er oorlog dreigde konden brede stroken land onder water worden gezet, zodat Holland onbereikbaar was voor de vijand. Tegenwoordig is de Hollandse Waterlinie het grootste rijksmonument van Nederland en bovendien genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Jaap is gids en lid van Voet van Oudheusden, het historische genootschap dat LEK Magazine voorziet van de nodige historische verhalen.  Jaap neemt je mee op een mini-rondleiding over het festivalterrein. Bekijk een bunker van binnen, vind de kogelvanger en kom achter het geheim van de Waterlinie.

Haal je ticket voor deze exclusieve rondleiding tijdens het festival gratis af bij het Command Center op het festivalterrein. Op is op.

Meld je aan voor onze whatsapp groep, dan maak je meer kans op exclusive tickets tijdens SPOEL. App “SPOEL DOOR” naar 06-228 183 60 en krijg méér festival voor hetzelfde gratis.

16:15 uur: Terug in de tijd 1
17:30 uur: Terug in de tijd 2

De LEKtures worden georganiseerd door LEK Magazine: zo kun je wat je leest in LEK ook eens in het echt beleven.