Mees

Bomvrij gebouw

“Wie is die dame die daar zo vol enthousiasme staat te spelen en te zingen? Dat ben ik, op mijn best! Muziek en theater zijn mijn leven. Al van kleins af aan ben ik bezig met muziek. Ik heb geluidsopnames van toen ik 2 jaar oud was, waarop mijn vader aan mij vraagt wat ik wil doen. “Liedje zingen” was steevast mijn antwoord. Dat is nooit veranderd.”

MEES, de feiten
Geboren in 1982 als Mereltje van Laake, speelde ze altijd al met verkleedkleren en leerde op haar twaalfde gitaar spelen van haar vader. De eerste liedjes werden geschreven.
Na een aantal omzwervingen werd ze toegelaten op het Rotterdams Conservatorium, waar haar stem werd getraind en ze ontdekte dat ze een ontzettend eigenwijze liedschrijver is. Ze speelde in vele bandjes, duo’s en uiteindelijk vond ze solo de weg naar de microfoon. Achter de prachtige stem bleek een ras-performer te zitten. Mees sloeg haar vleugels uit en begon voorstellingen te schrijven en als troubadouce op te treden. Dit was in 2012.
In 2014 nam ze haar eerste album, “Spring” op en in 2017 kwam “Gevleugelde Liederen” uit.
Inmiddels heeft ze op Oerol, festival Onderstroom, theaterfestival Karavaan, Eindeloos Eiland festival, en vele andere, gestaan.

MEES, op SPOEL
Op SPOEL speelt Mees haar twee nieuwste voorstellingen in het bijzonder theatertje dat is ingericht in het Bomvrije Gebouw. “Ieder z’n Ding” is een korte muzikale voorstelling voor volwassenen en  “Mees in de Bosjes” een kindervoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Er is plaats voor 30 personen. Toegang is gratis, maar je moet wel een Exclusive Ticket te pakken krijgen. Deze kun je ophalen bij het Command Center op het festivalterrein. Op is op.

Meld je aan voor onze whatsapp groep, dan maak je meer kans op exclusive tickets tijdens SPOEL. App “SPOEL DOOR” naar 06-228 183 60 en krijg méér festival voor hetzelfde gratis.

14:30 uur: Mees in de bosjes
15:45 uur: Ieder zijn ding
17:00 uur: Ieder zijn ding