Mees

Bomvrij gebouw

“Wie is die dame die daar zo vol enthousiasme staat te spelen en te zingen?Dat ben ik, op mijn best!Muziek en theater zijn mijn leven. Al van kleins af aan ben ik bezig met muziek. Ik heb geluidsopnames van toen ik 2 jaar oud was, waarop mijn vader aan mij vraagt wat ik wil doen. “Liedje zingen” was steevast mijn antwoord. Dat is nooit veranderd.”

MEES, de feiten
Geboren in 1982 als Mereltje van Laake, speelde ze altijd al met verkleedkleren en leerde op haar twaalfde gitaar spelen van haar vader. De eerste liedjes werden geschreven.
Na een aantal omzwervingen werd ze toegelaten op het Rotterdams Conservatorium, waar haar stem werd getraind en ze ontdekte dat ze een ontzettend eigenwijze liedschrijver is.Ze speelde in vele bandjes, duo’s en uiteindelijk vond ze solo de weg naar de microfoon. Achter de prac
htige stem bleek een rasperformer te zitten. Mees sloeg haar vleugels uit en begon voorstellingen te schrijven en als troubadouce op te treden. Dit was in 2012.
In 2014 nam ze haar eerste album, “Spring” op en in 2017 kwam “Gevleugelde Liederen” uit.
Inmiddels heeft ze op Oerol, festival Onderstroom, theaterfestival Karavaan, Eindeloos Eiland festival, en vele andere, gestaan.

MEES, de wensen
In 2019 gaan twee nieuwe voorstellingen in productie, waarmee ze met haar mobiele theater festivals zal aandoen, maar ook te zien zal zijn in theaters en huiskamers. “Ieder z’n Ding” is een korte muzikale voorstelling voor volwassenen. Haar kindervoorstelling “Mees in de Bosjes” zal zowel op festivals als op scholen te zien zijn.
Een nieuwe cd is in de maak, die medio 2019 uit zal komen!